maandag, september 26, 2005

Avonturen van het Nuna3 Support Team

Wat een druk programma hebben we! Er is haast geen tijd een internet cafe op te zoeken en m'n blogje bij te werken. We zijn nu in het Desert Palms Resort bij Uluru (Ayers Rock en de Olga's) en nu we het avondeten achter de kiezen hebben, heb ik eindelijk wat tijd om te typen.

Drukke dagen dus, maar werkelijk geweldig! De vlucht naar Australie (Darwin) is eigenlijk best meegevallen, ondanks dat ik niet veel heb kunnen slapen. Darwin is een kleine stad en op de ochtend van de eerste dag hebben Marleen en ik even een wandeling gemaakt door het centrum. 's Middags dus, zoals eerder vermeld, met een busje een klein stuk de Arnhem Highway af gereden. Daar waren enkele Solar Teams testritten aan het maken. Nuna3 toen niet gezien, maar 's avonds mochten we een bezoekje brengen aan de werkplaats van het Nuon Solar Team. Daar hebben we enkele teamleden gesproken en de Nuna3 mogen bewonderen. Het team beantwoordde al onze vragen zeer enthousiast. Heel erg leuk.

De volgende dag (24 sept) was de dag van kwalificatie. Allemaal ons oranje tenue aangetrokken dus: de felle T-shirts die we hadden gekregen op de informatie-avond in augustus. De kwalificatie werd gehouden in een nabij gelegen race circuit. We mochten gewoon rondlopen in de Pits en konden nu ook de andere zonnewagens van dichtbij bewonderen. Nuna3 bracht het erg goed vanaf: zevende positie. 's avonds een fantastische zeiltocht gemaakt langs de kust van Darwin. Prachtig weer, lekkere wijn, mooie zonsondergang en heel veel sterren. Beetje decadent was het wel :-)

De start van de World Solar Challenge de volgende ochtend (25 sept) was vlak bij ons hotel. We konden er op ons gemakje heen slenteren. De zonneauto's werden in volgorde een voor een voorgesteld en mochten daarna vertrekken: de race was begonnen! Het Nuon Solar Team was redelijk nerveus.

Geen tijd om lang bij het zwembad rond te luieren. Wij moesten ons vliegtuig halen: Alice Springs wacht op ons! De vlucht was redelijk hobbelig en de landing idem dito. 's Avond Alice Springs onveilig gemaakt (na een maaltijd van kangaroe, emoe, krokodil en kameel) in een geweldige kroeg. We waren live te bewonderen op de dansvloer: http://www.boslivesaloon.com.au/

Inmiddels zijn we dus aangekomen in het Desert Palms Resort bij Uluru. Vanmiddag hebben we de Olga's bezocht (mooie wandeling gemaakt) en daarna hebben we genoten (met een wijntje) van de zonsondergang bij Uluru. Prachtig!!

Morgenochtend weer vroeg op want ook de zonsopkomst wil ik niet missen hier. Daarna rijden we naar de voet van Uluru en gaan daar nog een kleine wandeling maken. 's Middags zijn we te vinden op de Airport van Alice Springs: we hoppen naar Adelaide.

Wat een luxe reis toch! Het voelt alsof ik al drie weken weg ben. We hebben al zoveel gezien en gedaan.

Ook met het Nuon Solar Team gaat alles heel erg goed. Dat is op de voet te volgen op www.solpower.nl, de website van het Team. Ze liggen eerste en alles verloopt voorspoedig!

Helaas is het in dit luxe resort niet mogelijk foto's toe te voegen bij dit bericht, wellicht volgende keer.

4 Comments:

At 7:16 p.m., Anonymous Anoniem said...

Nog ff duimen voor het Solar team, maar het ziet ernaar uit dat jullie in Adelaide nog een groter feest gaan vieren... ik ben benieuwd naar de fotos en de volgende blog!

 
At 4:06 p.m., Anonymous Anoniem said...

Het Solar Team gaat super lekker en zo te lezen jij ook. Geniet er volop van, want je weet nooit wanneer je weer terugkomt. Ben benieuwd naar je foto's. Veel plezier bij de finish morgen en is het nu echt anders aan de andere kant van de evenaar?

 
At 7:12 p.m., Anonymous Anoniem said...

beste mevrouw hoe is het met je reisgenoot paul beek?

 
At 10:11 p.m., Anonymous Anoniem said...

Zeilen? Wijn? Luxe resorts?

Wij zitten hier in BLOODY Prince Rupert op de ferry te wachten in een aftands hostel!

Nee hoor, je hoeft met ons geen medelijden te hebben, wij hebben (ook) een super reis.

Maar jij hebt ook niet te klagen zussie!!!

 

Een reactie posten

<< Home