maandag, oktober 10, 2005

Zeebenen

Onze tweedaagse trip op het Great Barrier Reef was werkelijk geweldig. We hebben opnieuw erg geluk gehad met de samenstelling van de groep. Erg gezellige mensen allemaal: een Amerikaans echtpaar, een jong Engels stel, een Engelse jongen en wij met z'n vieren. Ook de crew was erg leuk: Mark de schipper, David de duikinstrukteur en Kate die ons zalig eten voorschotelde.

Het was erg bewolkt op de heenweg en er stond helaas geen wind; we konden niet zeilen. Na zo'n drie uur bevonden we ons op de plek waar we onze eerste duik gingen maken. Marleen en ik waren de enigen met duikbrevet en HP en Duncan (van het jonge engelse stel) wilden allebei wel een introduktie duik maken. David de duikinstrukteur nam Marleen en mij eerst mee op een onderwater reis. We hebben toen al meteen het grappige clownvisje Nemo gevonden, veilig bij de anemoon waar hij woont. Heel erg mooi om te zien! We keken onze ogen uit onder water. Wat een kleurenpracht, wat een verscheidenheid aan vissen en ander onderwaterleven! Prachtige koralen en heel veel zeekomkommers.

's Middags maakten HP en Duncan hun onderwater avontuur. Ze waren beide erg op hun gemak tijdens de duik en kregen complimenten van duikinstrukteur David. Helemaal enthousiast kwamen ze het water uit. Fantastish!

Uiteraard werd er ook volop gesnorkeld. Zalig. 's Avonds hebben Marleen en ik nog een nachtduik gemaakt. Daar zagen we ze dan: haaien. Een white tip reef shark van zo'n 1.20 meter en een andere kleine haai. Sierlijk zwommen ze langs ons heen. Helemaal niet beangstigend overigens. Prachtig.

Volgende dag nog een laatste duik gemaakt en genoten van het gezelschap en de ontspannen sfeer. Op de terugweg stond er gelukkig genoeg wind om zeilend weer naar Cairns te koersen.

Een onvergetelijke reis en een prachtige afsluiting van een super-vakantie.