zaterdag, augustus 20, 2005

De belangrijkste eigenschappen van Nuna3

Nuna3 is een verbeterde versie van Nuna2. Maar... hoe maak je een goed, winnend ontwerp beter? Hierbij drie eigenschappen waarmee Nuna3 de 'oude' Nuna2 overtreft.

1) Zonnecellen met nog hoger rendement. Zonnecellen zijn de belangrijkste componenten van elke zonnewagen. Hoe meer zonlicht de cellen om kunnen zetten in elektrische energie hoe harder en verder de auto kan rijden. Niet alleen de hele bovenkant maar ook de zijkant van Nuna3 is bedekt met zonnecellen.

2) AĆ«rodynamisch ontwerp. De hoeveelheid energie die de auto verbruikt is voornamelijk afhankelijk van de luchtweerstand die de wagen veroorzaakt. Nuna3 is ontworpen op de sterke zijwind die blijkbaar altijd aanwezig is op de Stuart Highway. De geheel vernieuwde vorm van de wielkappen van Nuna3 fungeren als een soort zeiltjes; ze hebben bij zijwind een voortstuwende werking.

3) Laag gewicht. Een andere bepalende factor voor het energieverbruik is het gewicht van de wagen. Hoe hoger het gewicht hoe meer rolweerstand de wagen moet overwinnen en hoe sneller de banden slijten tijdens de race. Nuna3 is een stuk lichter dan Nuna2 en weegt nog geen 200kg.

Een prima wagen om mee aan de start te verschijnen!

3 Comments:

At 1:05 p.m., Anonymous Anoniem said...

nog gefeliciteerd! Ik heb je blog gevonden via australie.pagina. Wellicht tot ziens in Darwin!

MvrGr

Henk Jan Kinds (supportteam nuna3 nu en nuna2 team in 2003:) )

 
At 7:21 a.m., Anonymous Anoniem said...

Gefeliciteerd, en tot in Darwin.

Groeten vanuit Darwin,
Barend
Teamlid Nuna3

 
At 8:42 a.m., Blogger Reni said...

Hallo HJ en Barend!

Leuk dat jullie m'n blog hebben gevonden! Uiteraard ben ik een vaste bezoeker van de site van het Nuon Solar Team. Heel veel succes tijdens de race!

Tot ziens in Darwin!

 

Een reactie posten

<< Home